Ontspannen

Zwanger en zo

Babyshower activiteiten

Een babyshower is een feestje om je zwangere vriendin in het zonnetje te zetten. Hoe pak je het organiseren van een babyshower aan? Met deze handige tips en ideeën maak jij er een onvergetelijk en geslaagd feest van.

Een babyshower is een feestje om je zwangere vriendin even helemaal in het zonnetje te zetten en haar een hart onder de riem te steken voor de laatste loodjes van de zwangerschap. Dit kan je doen met lekkere hapjes, gezelligheid, een leuke activiteit of spelletjes en cadeaus.

Wanneer het feest plaatsvindt en wat jullie gaan doen, is meestal een verrassing voor de aanstaande moeder. Dit verrassingselement maakt het extra spannend en leuk om een babyshower te organiseren.

5 babyshower activiteiten om te doen

1. Geboortedatum en naam raden

Dit is toch wel dé klassieke activiteit voor een babyshower: de geboortedatum en naam van de baby raden. Hang een groot vel op en laat alle gasten opschrijven wanneer ze denken dat de baby geboren wordt en welke naam de baby krijgt. Wie er uiteindelijk gelijk krijgt, weet je natuurlijk niet meteen. Maar het is wel heel leuk om achteraf bij te houden!

2. Babyfoto’s raden

Nog zo’n klassieker die niet kan missen op een babyshower: babyfoto’s raden. Laat alle gasten een uitgeprinte babyfoto van zichzelf meenemen. Hang ze vervolgens op of stal ze uit op een tafel. Wie is wie?

3. High Tea

Een high tea kan je buiten de deur doen in een café, maar ook gewoon thuis. Vraag alle gasten om iets lekkers te maken en mee te nemen. Dit hoeft niet alleen maar taart te zijn: een lekkere salade is ook welkom. Stem van tevoren af wie wat maakt. Dek de tafel gezellig en smullen maar! Voor de aanstaande mama ook prettig, want dit creëert even een moment rust in alle drukte.

4. Babykleding versieren

Wat is er leuker dan eigen, zelfgemaakte kleertjes? Het versieren van rompers, T-shirts en slabbetjes is dan ook leuk én nuttig. Koop de babykleertjes in (lichte) kleuren en in verschillende maten. Zo hebben de mama en baby er het langste plezier van. Het versieren kan met textielstiften en/of textielverf. Kralen en andere fournituren kunnen jullie beter niet gebruiken, tenzij jullie heel ervaren zijn. Deze kunnen tijdens het dragen namelijk losraken, wat gevaarlijk is voor de baby.

5. Raad de buikomvang

In navolging op het raden van de geboortedatum en de naam, kunnen jullie de buikomvang van de zwangere raden. Meet vervolgens de daadwerkelijke omvang met een touwtje en leg dit in een rondje op de grond. Meet daarna de ‘geraden’ omvangen en vergelijk de rondjes met elkaar. Dit kan hilarische momenten opleveren! Wie zit het dichtste in de buurt?

Vind hier de beste babyshower activiteiten

Wil je meer babyshower activiteiten vinden die je kunt organiseren? Bezoek dan eens Meervoormamas.nl!